Циклони продовжують вирувати над територією України

29 червня 2021 108 0
Циклони продовжують вирувати над територією України
Depositphotos

Протягом тижня пануватимуть комфортні літні температури, спека відступить. Повідомляє сервіс агропогоди Метео Фарм.

В північних та  центральних областях в нічний час температура знаходитиметься в межах +14…+21°C, вдень повітря прогріється до +20…+30°C. Значних температур буде досягнуто в східних та південних областях, денна складе +24…+32°C, нічна +17…+22°C. На Заході пануватиме прохолодніша синоптична картинна, вночі +11…+19°C, вдень +22…+29°C, лише в Закарпатській області максимально температура підійматиметься до +35°C 30 червня.

А от 1 липня виявиться найспекотнішою датою на цьому тижня. Мінімальна температура ґрунту коливатиметься від +15 до +24°C, однак на Півдні досягне позначки +19…+26°C.

Читайте також: Фахівець розповів про необхідність десикації посівів зернових культур і ріпаку

Проте 28 та 29 червня північні, центральні та східні області опиняться під впливом атмосферного фронту. Найбільша кількість опадів очікується в Полтавській, Сумській та Харківській областях. Розпочинаючи з 30 червня грозові хмари попрямують у західному напрямку, опади накриють майже всю територію України. Найбільш інтенсивні опади очікуються 1 та 2 липня на Заході, а також у Вінницькій та Житомирській областях. Дощі передбачаються локальними, потужними, але не затяжними.

Упродовж тижня на території південних областей без суттєвих опадів. Попри опади на території України очікується сонячна погода з частковою хмарністю. Вітер переважатиме західного, південного, південно-західного напрямку 1-5 м/с.

Виконано за допомогою Disqus