Витрати на посів пожнивного амаранту вдвічі менші, ніж весняного

9 липня 2021 58 0
Витрати на посів пожнивного амаранту вдвічі менші, ніж весняного
Depositphotos

Пожнивні посіви — не лише важливий резерв кормовиробництва, а і підвищення родючості ґрунту, і, окрім того, бажана фінансова «подушка безпеки» для фермера. Про це розповів Олександр Дуда, голова ГО «Асоціація виробників амаранту та амарантової продукції» у матеріалі «Про пожнивні посіви амаранту — скільки фермер може заробити з 1 га» на Kurkul.com.

За словами експерта, матеріальні затрати на вирощування пожнивного амаранту значно менші, оскільки амарант розвивається досить інтенсивно.

«Якщо витрати на посів 1 га весняного амаранту складають близько 10 тис. грн, то пожнивного — до 5 тис. грн. Результати залежать від багатьох факторів: техніки, якою проводили сівбу, норми висіву, родючості ґрунту, кількості вологи в період вегетації, регіону і т.д.», — розповів Олександр Дуда.

Також, експерт зазначив, що догляд за пожнивними посівами набагато простіший, аніж за основними.

«Пролущили, посіяли і зібрали. Проте, аби отримати кращу врожайність, амарант треба декілька разів прорихлити, особливо якщо утвориться ґрунтова кірка. А у разі появи попелиці, обробити посіви біопрепаратом. Ми рекомендуємо саме біопрепарати, оскільки вони дійсно працюють», — додав Олександр Дуда.

Читайте також: Вирощування амаранту

Виконано за допомогою Disqus