Названо вартість землі в Житомирській області

10 липня 2021 3008 0
Названо вартість землі в Житомирській області

В Житомирській обл. ціна за га землі, згідно нормативно-грошової оцінки, коливатиметься в межах 23-30 тис. грн. Про це розповів директор Житомирського місцевого центру надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Коваль в ефірі «UA: Українське радіо «Житомирська хвиля», інформує АgroРolit.com

«Це є офіційна інформація, оприлюднена на сайті Держгеокадастру України. Нормативно-грошова оцінка — це мінімальна сума згідно із законом. Взагалі, продаж земель чи будь-якої іншої нерухомості — це угода між двома сторонами — покупцем і продавцем. Сума цієї угоди є істотною умовою, і вона обов’язково має бути зазначена в договорі», — пояснив експерт.

За його словами, суму продажу землі сторони між собою можуть вирішувати. 

«Наприклад, покупець пропонує найменшу суму і чимось це обґрунтовує — землі не чорноземи, а глинисто-підзолисті. Він може замовити оцінку якості цих ґрунтів, а потім апелювати до того, що ґрунти неякісні, тому ціна менша. А продавець, зі свого боку, може апелювати до того, що вкладав туди додаткові гроші, щоб покращити землю, або якось по-особливому обробляв її, тому хоче отримати більшу суму», —  розповів Олександр Коваль.

Читайте також: Прогнозована урядом ціна на землю різнитиметься від реальної 

Виконано за допомогою Disqus