Відкриття ринку землі не спровокувало ажіотажу землепродажу — Лещенко

8 липня 2021 136 0
Відкриття ринку землі не спровокувало ажіотажу землепродажу — Лещенко

Із запуском ринку землі в Україні, ажіотажу щодо продажу землі не відбулось. Зокрема в Полтавській і Черкаській обл. землевласники планують виставити на продаж від 0% до 0,2% земель. Про це заявив міністр аграрної політики Роман Лещенко в інтерв’ю для AgroPolit.com.

«Варто пояснити одну просту річ. Люди, які хотіли відчужити землю, яким були потрібні кошти або ще щось — вони вже це зробили. Не буде ніякого ажіотажу щодо продажу землі. Тому що всі сьогодні розуміють, земля — це найкращий депозит для власника землі», — пояснив міністр.

Також, зі слів Романа Лещенка, земля є вигідним капіталовкладенням, оскільки вона стабільно приносить дохід, її вартість щорічно зростає, будь-якого моменту можна працювати, господарювати на цій землі, розвиваючи особисте сільське господарство.

«Сьогодні дуже багато молодих людей, які працювали за кордоном чи у великих містах, повертаються в село. Коли сьогодні пандемія, криза, коли все зупиняється, вони повертаються додому і починають працювати на своїй землі. Я не вірю в історію про те, що люди будуть у чергах стояти, продавати землю», — зауважив він.

Нагадаємо, що відкриття ринку землі ускладнило процедуру купівлі земельних ділянок.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою