На Одещині функціонує ферма, яка пропонує послуги козотерапії

17 липня 2021 435 0
На Одещині функціонує ферма, яка пропонує послуги козотерапії

В с. Миколаївка на Одещині в комплексі «Кози і матроси» функціонує ферма, яка надає відвідувачам можливість прямого контакту зі свійськими тваринами. Про це йдеться в матеріалі «Як «Кози та матроси» вп’ятеро підняли ціну на землю в бессарабському селі» на Кurkul.com.

«Екзотична для нашої країни опція козотерапії масово приваблює дорослих та дітлахів. Вона надає можливість прямого контакту зі свійськими тваринами, атмосферою села та природою загалом. Того важливого контакту, що був вкрадений у нас урбанізацією та епохою digital», — розповіла засновниця комплексу Ольга Копилова.

З її слів, зараз поголів'я ферми нараховує близько 70 корів і сотні кіз, з яких 19 — молодняк. Більшість кіз англо-нубійської породи, які продукують 7-8 л молока хорошої жирності. На разі надої складають близько 50 л/день і практично весь обсяг йде на виготовлення власної молочної продукції.

«Наша продукція помітно відрізняється від того, що зазвичай пропонують своїм клієнтам фермерські господарства. У нас можна придбати молоко, попередньо самотужки його надоївши. За бажанням, звичайно. Також у нас можна придбати сичужні розсільні сири, бринзу, морозиво з козиного молока», — повідомила засновниця «Кози і матроси».

Читайте також: В Україні виробництво справжніх сичужних сирів скоротилось на 15%

 

Виконано за допомогою Disqus