БТУ-ЦЕНТР розробив лінію деструкторів для точного землеробства

14 липня 2021 671 0
БТУ-ЦЕНТР розробив лінію деструкторів для точного землеробства

В цьому році команда науковців БТУ-ЦЕНТР розробила нову лінію деструкторів для точного землеробства та вдосконалила вже існуючу формуляцію Екостерн. Нові композиції препарату дозволяють сформувати індивідуальний і розумний підхід до кожного поля і господарства. Повідомили в пресслужбі компанії.

Деструктор Екостерн вже 8 років контролює деструкцію побічної продукції і рослинних решток на полях 1700 господарств та 15 ключових агрохолдингів агрохолдингів (Кернел, Контінентал Фармерз Груп, Vitagro, ТАС АГРО та ін.) в Україні. Це унікальна розробка компанії БТУ-ЦЕНТР, якою користуються в 13 країнах світу. 

«Тепер українські аграрії можуть обрати деструктор для різних технологій вирощування. Зокрема, використання Екостерн дозволяє врахувати ґрунтові відмінності, різні кліматичні умови, фітосанітарний стан ґрунту, і головне, різну інтенсивність сільськогосподарського використання. Ми рекомендуємо деструктори, адже це реальний і ефективний спосіб запуску відновлювальних процесів у екосистемі ґрунту та перший крок до біологізації агрогосподарства», — зазначила комерційний директор компанії БТУ-ЦЕНТР Тетяна Хоменко.

Зі слів науковців, БТУ-ЦЕНТР пропонує аграріям нові біологічні деструктори:

  • Екостерн® Класичний — кероване розкладання рослинних решток та оздоровлення ґрунту з підсиленим комплексом мікроорганізмів: 8 штамів роду Bacillus, Paenibacillus Polymyxa, 2 штами роду Azotobacter, Enterobacter, Enterococcus, Agrobacterium та 2 штами грибів роду Trichoderma.
  • Екостерн® Бактеріальний — деструктор рослинних решток стійкий до несприятливих температурних умов, рекомендований в південно-східних регіонах, на територіях із ґрунтами підвищеної лужності та за екстремальних температур.
  • Екостерн® Триходерма — захист від ґрунтових патогенів та посилена деструкція, рекомендований до застосування навесні та восени в рядок під час сівби, а також восени під культивацію чи боронування після збирання врожаю.
  • Екостерн® Лайт — пробіотик для ґрунту, який сприяє поліпшенню азотного живлення та підсиленню вологоутримувальної здатності завдяки спеціальній композиції бактерій.
  • Екостерн® Ноу-тілл — оздоровлювач ґрунту для технологій No-till, Strip-till, Mini-till.

Серед запропонованих марок є препарати з бактеріальною складовою — Екостерн® Бактеріальний, грибною складовою – Екостерн® Триходерма та комплексні  —  це Екостерн® Лайт, Екостерн® Ноу-тілл та Екостерн® Класичний.

«Мікроорганізми, що входять до препаратів, здатні пригнічувати патогени сільгоспкультур, деструктувати залишки ксенобіотиків, сприяти зниженню рівня фітотоксичності рослинних решток. Водночас ці біологічні агенти складають достойну конкуренцію патогенам в ніші, забезпечує якісну деструкцію, сприяє збагаченню ґрунту гумусовими речовинами, поліпшує структуру ґрунту», — розповіли в компанії.

Виконано за допомогою Disqus