Мікориза дозволяє зекономити до 30% витрат фермерів на добрива

12 липня 2021 3194 0
Мікориза дозволяє зекономити до 30% витрат фермерів на добрива

Українські аграрії все інтенсивніше застосовують мікоризні препарати, які дозволяють знизити витрати на добрива і воду до 30% і забезпечують краще живлення та розвиток рослин. Про це розповіла провідний спеціаліст з мікології Інституту прикладної біотехнології компанії БТУ-ЦЕНТР Наталія Волощук в матеріалі «Препарати для утворення мікоризи дають понад $100/га додаткового прибутку» на Kurkul.com

«Вартість добрив за минулі роки зросла більш ніж на 400%. Логічно, що сьогодні фермери вже не можуть і не повинні повністю покладатися на хімікати при вирощуванні рослин. Саме тут їм на допомогу прийшли мікоризні препарати», — поділилась науковиця. 

За словами експертки, якщо посіви оброблено біопрепаратами правильно, то рослини заселяються мікоризою і гарантовано стають більш ефективними за показниками врожайності.

«За даними VII-ї Міжнародної конференції по мікоризі при використанні цієї біотехнології в різних ґрунтово-кліматичних зонах було досягнуто збільшення врожайності овочевих — від 30 до 200%, сої — від 15 до 40%, кукурудз — від 20 до 70%, зернових  — від 15 до 30%», —  зазначила Наталія Волощук.

Читайте також: Експерт розповів про особливості фунгіцидного захисту соняшника та сої на Півдні України

Виконано за допомогою Disqus