Рада підтримала зміни до маркування органічної продукції

14 липня 2021 87 0
Рада підтримала зміни до маркування органічної продукції

Нардепи сьогодні, 14 липня, на позачерговому засіданні підтримала за основу і в цілому законопроєкт №5440 «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції», інформує Kurkul.com.

«За» проголосувало 315 народних депутатів.

Основною метою внесення змін до законопроєкту є недопущення зупинки торгівлі органічною продукцією на території України, а також усунення перешкод для отримання українськими виробниками державної підтримки у сумі 50 млн грн у сфері органічного виробництва та обігу органічної продукції.

Зміни до діючого Закону дозволять, тимчасово, до 1 липня 2024 р., суб’єктам господарювання реалізовувати с/г продукцію як органічну у разі наявності сертифікувати.

Також законопроєкт №5440 врегулює процедури реєстрації та дозволить українським виробникам отримати держпідтримку.

Читайте також: Дунайський аграрій розпочав вирощувати органічний льон

Зазначається, що прийняття законопроєкту усуне загрозу колапсу на ринку органічної продукції та кормів, який може мати негативні наслідки для економіки держави та надасть можливість отримання українськими виробниками державної підтримки у сфері органічного виробництва та обігу органічної продукції.

Закон сприятиме поступовому переходу до роботи органів сертифікації та операторів ринку органічної продукції без невиправданих витрат як з боку Державного бюджету України, так і з боку операторів ринку та мінімізує ризики застосування штрафних санкцій за недотримання норм Закону, які суб’єкти господарювання в силу об’єктивних причин не можуть виконати.

Виконано за допомогою Disqus