Відсутність контролю термінів оренди землі може залишити аграрія без врожаю

16 липня 2021 92 0
Відсутність контролю термінів оренди землі може залишити аграрія без врожаю

Через відсутність контролю термінів договорів оренди і моніторингу земель конкурентів аграрії наражаються на небезпеку залишитись без врожаю, а отже, без очікуваного прибутку. Про це розповів керівник компанії Feodal.Online Андрій Дем’янович в матеріалі «Війна за оренду паїв: Карта термінів договорів допоможе вижити» на Кurkul.com.

«Наразі аграріям варто сконцентрувати сили на встановленні максимального терміну дії договорів оренди. Проте, щоб почати укладати довгострокову оренду, насамперед потрібно побачити, де найближчим часом спливають терміни договорів, аби переукласти їх», — розповів експерт. 

На думку фахівця, облік земельного банку і контроль термінів дії повинен проводитись у кожному господарстві. У цьому випадку візуалізація земельного банку є сучасним діджиталізованим рішенням для агровиробників, котре має суттєві переваги у порівнянні з веденням обліку вручну.

«Сервіс Feodal.Land містить дані з ДЗК і ДРРПНМ, аби будь-який товаровиробник отримав можливість оперативно отримувати інформацію про зембанк у межах своїх масивів. Візуалізація земельного банку і позначення всіх агровиробників дає можливість володіти ситуацією, хто і де обробляє землю в межах колишніх сільських рад, і коли у того чи іншого товаровиробника спливають договори оренди», — поділився Андрій Дем’янович.

Читайте також: Орендарям та землевласникам пояснили процедуру сплати податку на землю

Виконано за допомогою Disqus