За найвищими цінами переробники купують молоко на Полтавщині та Рівненщині

28 січня 2016 68 0
Сезон «високих цін» на молоко добігає свого кінця
vkurse.uaСезон «високих цін» на молоко добігає свого кінця

Минулий тиждень для українського ринку молока був стабільним, повідомляє MilkUa.

Ціни майже не змінились. Середня ціна кілограма молока екстра ґатунку становила 6,38 грн. Найвищу ціну за нього платили у Полтавській області (6,90 грн/кг), а найнижчу — у Сумській — 6,12 грн.

Вищий ґатунок переробники купують по 6,02 грн/кг. Максимальну ціну за нього давали на Рівненщині — 6,50 грн/кг. Найнижчу ціну фіксували у Чернівецькій області — 5 грн.

Середня ціна на молоко першого гатунку за останній тиждень фактично не змінилася — 5,83 грн/кг. Найвищу ціну за таке молоко платили у Хмельницькій області — 6,50 грн, а найнижчу — у Львіській — 5 грн.

Сезон «високих цін» добігає свого кінця і швидше за все за тиждень-другий переробники почнуть спускати ціни. Адже пропозиція молока на ринку почне рости. Вже зараз фіксують випадки спускання ціни окремими переробниками у середньому на 10 копійок.

У той же час, за інформацією Мінагропроду, оптові ціни на молочні продукти за останній місяць подорожчали більш ніж на 6%. Молоко та масло зросли в ціні на 6%, до 9,26 та 70,10 грн/кг відповідно. Сир кисломолочний тепер коштує 41,21 грн/кг (+3%), а сметана — 27,86 грн/кг (+7%)

Виконано за допомогою Disqus