Використання протруйників забезпечує до 20% продуктивності сорту — експерт

22 липня 2021 168 0
Використання протруйників забезпечує до 20% продуктивності сорту — експерт

За даними вчених, генетика і властивості сорту здатні забезпечити 30% продуктивності культур. Також визначальною є роль правильно підібраного протруйника, який забезпечує до 20% майбутнього врожаю. Про це йдеться в матеріалі «Кантаріс: аналіз складових успішного захисту насіння від хвороб і шкідників» на SuperAgronom.com.

«Насінням може поширюватися до 60 видів збудників. А такі небезпечні хвороби як сажка, кореневі гнилі і снігова пліснява контролюються лише якісним протруюванням. Протруйник також впливає на проростання насіння, визначає вчасність і рівномірність сходів», — розповіли експерти. 

Одним з ключових препаратів-протруйників в компанії ALFA Smart Agro є інсекто-фунгіцидний препарат Кантаріс (флутриафол, 50 г/л + прохлораз, 150 г/л + тіаметоксам, 250 г/л).

«Маючи успішний досвід створення фунгіцидних та інсектицидних протруйників, науковці компанії вирішили об’єднати всі сильні сторони в одному препараті. Аграрії гідно оцінили цей унікальний трикомпонентний продукт ще в перший рік його виходу на ринок. Застосування Кантарісу з нормою 0,8-1,0 л/т забезпечило тривалий і різносторонній захист насіння і сходів від комплексу шкідливих об’єктів», — повідомили експерти.

На думку фахівців, використання протруйника Канатріс дозволить агровиробникам: зменшити вплив людського фактору під час розрахунків норми і змішування різних протруйників, зекономити час і ресурси, уникнути ризику проявлення фітотоксичності, забезпечити відсутність сажки  та інших хвороб на полі,  отримати швидкий стартовий ріст рослин тощо.

Читайте також: БТУ-ЦЕНТР розробив лінію деструкторів для точного землеробства

Виконано за допомогою Disqus