Для впровадження Зеленого курсу держава мотивуватиме агровиробників до змін

23 липня 2021 192 0
Для впровадження Зеленого курсу держава мотивуватиме агровиробників до змін

Державна підтримка зі впровадження програми «Зеленого курсу» буде зосереджена на мотивації агровиробників до змін, та водночас матиме визначені стандарти стосовно продукції та процесу виробництва. Таку думку висловив заступник Міністра економіки України, Торговий представник України Тарас Качка, під час чергового публічного обговорення у межах «Національний діалог. «Трансформація продовольчих систем: український контекст», повідомляє АgroРolit.com.

«Програма «Зеленого курсу» має бути адаптована до українських реалій. Розробка заходів у межах напряму «Дружнє до довкілля виробництво» відбувається у формі діалогу, та з розумінням того, що зворотний зв'язок вкрай необхідний для всіх учасників процесу», — повідомив Тарас Качка.    

На його думку, в Україні є низка проблем, пов'язаних з меліорацією, розораністю земель, з тваринництвом та ін. Однак, водночас в кожному елементі розвитку АПК є своя позитивна історія, яку раціонально можна використати в рамках програми.

«У ЄС обговорення «Зеленого курсу» відбувається в контексті безпечності та ефективності с/г, а також зменшення впливу виробництва на навколишнє середовище. Україна вже має позитивні напрацювання у цьому напрямку. Ми боїмося зовнішніх вимог, але в реальності, політика «Зеленого курсу» може мати майбутній маркетинговий зиск для держави в цілому», — розповів заступник міністра.

Нагадаємо раніше йшлося, що контроль експлуатації сільгоспземель допоможе покращити екологічну ситуацію у світі.

Виконано за допомогою Disqus