UBTA розробила перелік ініціатив для декарбонізації агросектору

19 липня 2021 126 0
UBTA розробила перелік ініціатив для декарбонізації агросектору

Експерти Української асоціації бізнесу і торгівлі (UBTA) та Центру економічного відновлення (ЦЕВ) оприлюднили перелік ініціатив для агросектору на зменшення викидів парникових газів. Результати досліджень опублікували в «Звіті щодо визначення Другого Національного визначеного внеску (НВВ-2) України до Паризької кліматичної угоди», інформує Кurkul.com.

«Дослідниками було обрано три ключові ініціативи: впровадження технологій мінімального обробітку, використання форм добрив із повільним або контрольованим вивільненням інгібіторів нітрифікації та скорочення викидів парникових газів в тваринництві за рахунок покращення раціону кормів галузі. Ці ініціативи мають найбільший вплив на зменшення викидів СО2-еквівалентуу блоці сільського господарства», — розповіли в асоціації. 

Експерти зауважили, що розрахунок ЦЕВ та UBTA враховує більше факторів та має більш практичний підхід до визначення ключових ініціатив. Він деталізується не лише на рівні секторів, але й на рівні підсекторів та ключових товарних груп.

«Розрахунок ЦЕВ базується на планах із зростання економіки України відповідно до НЕС 2030, в той час як прогноз Міндовкілля базується на екстраполяції 2-річного прогнозу економіки до 2030 р. на рівні 3,5%. В разі використання даного прогнозу, НВВ-2 встановить штучні обмеження для економічного зростання, нереалістичні рамки для перегляду енергетичної стратегії, створить штучний тиск на бізнес», — повідомили аналітики UBTA.

Виконано за допомогою Disqus