В Польщі створять інтелектуальну сільгосптехніку для оптимізації процесу збирання врожаю

23 липня 2021 292 0
В Польщі створять інтелектуальну сільгосптехніку для оптимізації процесу збирання врожаю
Тraktorist.ua

Інтелектуальні сільськогосподарські машини, які допоможуть фермеру працювати і збирати урожай більш ефективно, будуть створені в рамках проєкту консорціумом SaMasz, Metalworking Cluster і Білостоцьким технологічним університетом, за фінансування Національного центру досліджень і розробок. Повідомляє Тraktorist.ua.

Науково-дослідний проєкт консорціуму отримав фінансування ЄС в конкурсі Fast track — Agrotech, організованому Національним центром досліджень і розробок. Вартість проєкту становить близько $3 млн.

«В рамках проєкту будуть розроблені, виготовлені і випробувані три машини: двостороння косарка, сіноворушилка і граблі. Машини будуть працювати разом, щоб зменшити вуглецевий слід за рахунок скорочення споживання палива і енергії, з одного боку, і оптимізації процесу збирання врожаю з іншого», — йдеться в повідомленні 

Також проєкт передбачає впровадження в машині систем моніторингу зібраного врожаю в режимі реального часу, щоб фермер знав, наскільки продуктивне поле і рівний урожай. Проєкт триватиме до кінця 2023 р.

Читайте також: Програму UKRAVIT Finance розширено на придбання дронів

Виконано за допомогою Disqus