В Асоціації ягідників України розповіли про перспективні ринки експорту

29 липня 2021 101 0
В Асоціації ягідників України розповіли про перспективні ринки експорту

Найбільшим ринком збуту для українських експортерів заморожених ягід та ягідної продукції виступає ЄС. Українські ягідники експортують  зовсім невеликі обсяги свіжої полуниці та малини, а також налагодили продаж свіжої пропозиції вітчизняного ринку— лохини. Про це розповіла президент Асоціації «Ягідництво України» Ірина Кухтіна в матеріалі «На ягідному ринку немає компаній-гігантів» на Кurkul.com.

«Лохина — це свіжа ринкова позиція, решту ягоди ми в більшості випадків продаємо замороженою. Наразі маємо зовсім невеликі обсяги продажу свіжої полуниці та малини. На свіжий ринок ми продаємо дуже мало — трохи літаками летить на Близький Схід і все», — розповіла експертка.

З її слів, поточним ринком збуту для українських ягідників являється ЄС. Також налагоджується експортний зв’язок з Китаєм. 

«До КНР ми постачаємо заморожені ягоди. Можна і треба заходити на місцевий ринок ще й зі свіжими позиціями, але там дуже тривала процедура: вітчизняна лохина ще не дозволена для реалізації в Китаї. Спочатку наші країни мусять підписати низку міжурядових угод, потім повинні приїхати китайські аудитори на запрошення, щоб схвалити перелік українських підприємств та розпочати процедуру постачання», — повідомила Ірина Кухтіна.

Читайте також: МЗС допомогло українській компанії знайти ринок збуту в Малайзії

Виконано за допомогою Disqus