На Сумщині з’явився перший учасник проєкту Сімейні молочні ферми

5 серпня 2021 560 0
На Сумщині з’явився перший учасник проєкту Сімейні молочні ферми
Kurkul.com

До проєкту «Сімейні молочні ферми» приєдналась перша ферма на Сумщині. Повідомила пресслужба проєкту.

Як зазначається, молочне господарство знаходиться в с.Фесівка Конотопського району.

«Ферма була створена ще у 2018 р., проте, дізнавшись про просування проєкту в Сумській обл., її власник відразу виявив бажання приєднатися до спільноти сімейних фермерів, оскільки участь в проєкті дозволить прискорити розвиток бізнесу. 29 липня 2021 року вже відбулася здача молока від ферми-представника проєкту «Сімейні молочні ферми» молокозаводу «Добряна», — йдеться у повідомленні.

Загалом в районі планується відкрити не менше 10 сімейних молочних ферм. В цілому, до кінця року планується відкрити на Сумщині не менше 30 фермерських господарств.

«Станом на початок серпня 2021 р. участь в проєкті «Сімейні молочні ферми» приймають 105 фермерських господарств, які знаходяться в 10 областях України. Найбільше ферм знаходиться на Хмельниччині — 34, Рівненщині — 20 та Волині — 17. Крім Західної України проєкт активно почав розвиватися і в інших регіонах України. Так, протягом липня 2021 року до спільноти «Сімейні молочні ферми» приєдналися два господарства з Полтавщини», — зазначили у пресслужбі проєкту.

Читайте також: Дотації за утримування корів збільшать вдвічі

Виконано за допомогою Disqus