Європейська модель ведення агробізнесу не підходить для вітчизняних ферм — досвід

22 серпня 2021 989 0
Європейська модель ведення агробізнесу не підходить для вітчизняних ферм — досвід

На Хмельниччині в  ФГ «Маїсс» схиляються, до власної схеми ведення агробізнесу, оскільки європейські механізми не завжди можна застосувати в наших умовах. Про це розповів заступник директора підприємства Сергій Нетяга в матеріалі «Все добре — це коли мене питають «Не влазить молоко, що робити?» на Kurkul.com.

«Коли до нас приїжджають європейські консультанти, я вже їх давно не пускаю на територію. Приїжджають ці менеджери й  розказують, який він хороший, який він молодець, як у нього все дуже класно. Я всім їм кажу: «Хлопці, у нас на фермі в Україні жодний власник не працює». Значить, нам модель підходить американська, де наймані працівники працюють», — розповів фермер. 

З його слів, на наших вітчизняних фермах працюють менеджери та наймані працівники, але модель ведення бізнесу зовсім інша. Потрібен індивідуальний підхід і чіткий контроль.

«Взяти ті ж ліки. Коли ти привозиш порошок і кажеш, щоб дали теляткам, то власник в Європі точно дасть всім по ложечці того порошку. А тут так треба зробити, щоб людина хотіла їх застосувати. Їй треба донести в голову або зробити якийсь чіткий строгий регламент із камерами, відеонаглядом», — зауважив Сергій Нетяга.

Читайте також: Здорожчання кормів знижує рентабельність тваринництва

 

Виконано за допомогою Disqus