Землевпорядний аудит зможе зупинити незаконний обробіток землі у громадах

19 серпня 2021 802 0
Землевпорядний аудит зможе зупинити незаконний обробіток землі у громадах

Землевпорядний аудит Скадовської територіальної громади тривав 2 тижні, попри велику кількість земельних масивів та населених пунктів. За його результатами в двох округах виявлено понад 20 тис. га «проблемних» земель, зокрема 550 га земель, які обліковуються як пасовища, але використовуються як рілля. Про це розповів керівник компанії Feodal.Online Андрій Дем’янович, в матеріалі «Аудит на мільйон, або Як Скадовська територіальна громада долучилася до диджиталізації земельного банку», інформує АgroРolit.com.

«Робота з орендарями цих земель вже почалася. Найближчим часом будуть укладені договори оренди землі за якими бюджет громади доотримає понад 446 тис. грн», — розповів експерт. 

Голова Скадовської громади Олександр Яковлєв розповів, що наразі у громаді активно використовують результати аудиту: реєструють земельні ділянки, схиляють агровиробників до укладання договорів оренди, переукладають договори оренди за новими, більшими ставками. 

«Усі договірні відносини мають строки, і ми пропонуємо фермерам укласти договір оренди на новий строк, але з вищими ставками. Звісно, важелем впливу є наявність інформації після аудиту та налагодження взаємовідносин з агровиробниками», — наголосив голова громади. 

На думку Андрія Дем’яновича, землевпорядний аудит необхідний кожній громаді України, адже механізм оцифрування та візуалізації земель — це дієвий спосіб наповнення бюджету та уникнення незаконного використання землі.

Компанія Feodal.Online пропонує провести безкоштовний аудит однієї КОАТУУ (колишньої сільської ради) всім охочим громадам! Для цього звертайтеся за тел. (067) 102 01 05, Іванна.

Читайте також: На Луганщині фермер незаконно розорав землі заповідника

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою