Через погодні умови аграрії Сумщини втратили до 30% майбутнього врожаю зернових

17 серпня 2021 311 0
Через погодні умови аграрії Сумщини втратили до 30% майбутнього врожаю зернових

Велика кількість опадів навесні та на початку літа і подальша посуха призвели до зменшення врожайності зернових на Сумщині. Повідомляють Сумські дебати.

«Порівняно з показниками минулого року, ми недоотримали від 25% до 30% врожаю ріпаку, пшениці, ячменю. Не налився колос і зерно. За 14 років мого досвіду в цій галузі таких посушливих років ще не було. Ми брали кредити на техніку. Через неврожай є велика ймовірність, що не зможемо розрахуватися з кредиторами, тому вестимемо перемовини щодо пролонгування виплат», – говорить власник аграрної фірми Петро Постіл.

Причина зменшення урожайності стала несприятлива погода. Наприкінці весни та на початку літа було достатньо опадів, що вплинуло на формування розлогого коренища культур. Проте, 2 місяці посухи, які прийшли на зміну негативно вплинуло на ріст зернових.

«Загалом у Сумській обл. врожайність зернових цього року на 10-12% нижча за показники 2020 р. Попри це, різниця у загальних обсягах виробництва незначна, оскільки площі під посівами дещо зросли. Тому потреби області буде забезпечено на звичному рівні», — повідомив директора Департаменту агропромислового розвитку Сумської ОДА Олександр Маслак.

Читайте також: На Черкащині аграрії обмолотили близько половини площ ранніх зернових

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою