Незначні опади і високі температури призвели до сильної засухи в Україні

26 серпня 2021 211 0
Незначні опади і високі температури призвели до сильної засухи в Україні
Kurkul.com

В другій декаді серпня по всій території України опадів випала мізерна кількість. Попри короткочасні дощі, скрізь гідротермічний коефіцієнт вологості склав всього 0,1–0,4, що вказує на сильну посуху. Про це розповіли аналітики сервісу агропогоди Метео Фарм.

Температурні показники трималися на високих відмітках. Найнижче температура опускалась до +7°С у Волинській, Рівненській та Львівській обл. Максимально підіймалася до +38°С  в Луганській обл., також значних температур +37°С  було досягнуто в Закарпатській, Чернівецькій, Харківській, Житомирській та Вінницькій обл. На решті території максимальні температури коливалися від +34°С до +36°С.

Читайте також: На ринок вийшов новий бренд дощувальних машин

Середньодекадна температура повітря перевищила показники аналогічного періоду 2019 та 2020 рр. Середня температура повітря протягом другої декади серпня на Заході знаходилась в межах +21…+22°C, в північних та центральних областях +22…+24°C. Винятком стала Дніпропетровська обл., де середня температура досягла відмітки +25°C. Найбільше тепла отримали південні +24…+26°C  та східні області +25…+26°C.

Показники вологості ґрунту другої декади серпня у порівнянні з попередньою декадою понизилися. Найнижчий показник вологості ґрунту 9%-10% зафіксовано в Сумській, Чернігівській, Харківській, Миколаївській, Херсонській та Полтавській обл. Найвищі показники рівня зволоження ґрунту 15%-16% досягнуто в Івано-Франківській, Львівській та Закарпатській обл., на решті території даний показник коливався від 11% до 14%.

Читайте також: Майже всю територію України охопить негода

Виконано за допомогою Disqus