Опубліковано новий список сільгосптехніки 25% вартості якої компенсує держава

20 серпня 2021 310 0
Опубліковано новий список сільгосптехніки 25% вартості якої компенсує держава

Мінекономіки опублікувало новий перелік української сільгосптехніки, вартість якої відшкодовується державою в рамках бюджетної програми «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників». Повідомили в пресслужбі міністерства.

До оновленого переліку ввійшло 203 підприємства та на понад 2 тис. одиниць с/г техніки.

«Ми продовжуємо розширювати інструменти підтримки національного виробника, доповнивши. Це гарний стимул для виробників реалізувати свою продукцію та збільшити доходи, а фермерам — оновити свій парк сільгосптехніки, адже держава відшкодовує 25% її вартості», — повідомив Міністр економіки України Олексій Любченко.

Зокрема, оновлений перелік включає трактори, самохідні та причіпні обприскувачі, комбайн зернозбиральний самохідний, спеціальні автомобілі с/г призначення (зерновози), посівні комплекси, агрегати та аплікатори для внесення рідких мінеральних добрив, жниварки, зерноочищувальні сепаратори, технологічне обладнання для комбікормових заводів та елеваторних комплексів, обладнання для систем крапельного зрошення, зерносушарки, вагове обладнання для зважування сільгосппродукції, напівпричепи, ґрунтообробна техніка, обладнання для утримання ВРХ та свиней тощо.

Читайте також: Аграріям представили інноваційні цифрові рішення в сільському господарстві

Виконано за допомогою Disqus