Директор Інституту свинарства не допустив аудиторів для проведення ревізії установи

25 серпня 2021 2920 0
Василь Волощук, директор Інституту свинарства  і агропромислового виробництва НААН України
Kurkul.comВасиль Волощук, директор Інституту свинарства і агропромислового виробництва НААН України

Керівництво Інституту свинарства і агропромислового виробництва НААН перешкоджає проведенню ревізії фінансово-господарської діяльності установи. Директор Інституту — Василь Волощук не допустив ревізійну групу до проведення контрольного заходу. Про це повідомляє Kurkul.com з посиланням на офіційний сайт Державної аудиторської служби України.

Керівник ревізійної групи при виконанні службових обов’язків був змушений викликати поліцію.

«Інститут таким ставленням до контролюючого органу змушує діяти відповідно до законодавства і звернутися до правоохоронних органів із заявою про відкриття кримінального провадження та до органу управління – Національної академії аграрних наук України щодо припинення такої протидії керівництвом Інституту, і в разі продовження свавілля керівника ініціювати розірвання з ним контракту», — йдеться у заяві на сайті.

Також у заяві сказано, що такий опір проведенню контрольного заходу керівником установи, наштовхує на думку про можливі порушення, які приховує керівництво Інституту.

Причиною перевірки за твердженням аудиторів є те, що від правоохоронних органів Полтавської області отримані звернення, що потребують проведення перевірки окремих фактів діяльності Інституту під час отримання ним комплексу послуг та здійснення видатків, пов’язаних, зокрема, з вирощуванням сільськогосподарської продукції (обробітку земель, придбання насіннєвого матеріалу, посіву, внесення добрив і засобів захисту рослин, збирання врожаю).

Виконано за допомогою Disqus