Названо найгірший рік для аграрного сектору України

24 серпня 2021 913 0
Названо найгірший рік для аграрного сектору України
Kurkul.com

Який рік був найвдалішим для аграрного виробництва України, а який — найгіршим, коли було встановлено рекорд цукроваріння і водночас відбувся занепад галузі, коли соя, соняшник та ріпак стали провідними культурами нашої аграрної галузі — всі ці події відображено на інфографіці, створеній командою Kurkul.com до 30 річниці відновлення Незалежності України!

Зокрема, найгіршим роком для аграріїв у сучасній історії вважається 2003 рік. Саме тоді від тривалої посухи постраждали усі без винятку посіви ярих та озимих культур. Понад 80% озимих і 60% ярих зернових перебували у незадовільному стані. Це рік, коли Україна, традиційний експортер продовольства, була змушена ввезти з-за кордону 2 млн т зерна, щоб забезпечити власну продовольчу безпеку.

А от найкращим досі роком можна вважати 2019, коли в Україні було зібрано рекордний за обсягом урожай — 75,143 млн т зернових та зернобобових і 15,254 млн т соняшнику. Проте, з початком жнив 2021 року в Україні з'явились підстави для того, щоб сподіватись на кращий урожай цього року. При тому не лише за обсягом, а і за вартістю, адже цінова кон'юктура у 2021 році значно сприятливіша, ніж 2 роки тому.

Більше цікавих дат і фактів ви знайдете у нашій інфографіці «Аграрна історія незалежної України»

Виконано за допомогою Disqus