В Мінагро обговорили законодавчі ініціативи, необхідні для перезапуску системи зрошення

2 вересня 2021 58 0
В Мінагро обговорили законодавчі ініціативи, необхідні для перезапуску системи зрошення

В Мінагро відбулось засідання Штабу із меліорації, під час якого обговорили ключові питання розвитку систем зрошення. Зокрема, положення законопроєкту про управління меліоративною системою загальнодержавного значення, а також питання розподілу функціональних повноважень між органами управління. Повідомляє пресслужба.

«Ми продовжили обговорення законодавчих ініціатив, необхідних для перезапуску системи зрошення та дренажу в рамках чергового засідання меліоративного штабу. Зафіксували також підтримку прийняття законопроєкт про об'єднання водокористувачів (ОВК). Сформували чітку ціль — до кінця вересня підготувати зміни до Закону про управління системою зрошення для того, щоб у жовтні представити концепт на обговорення членам агарного комітету», —  зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Крім того, було визначено найбільш доцільні організаційно-правові моделі скорочення витрат електроенергії на забезпечення функціонування об'єктів інженерної інфраструктури меліоративних систем.

Також відбулась дискусія стосовно концептуальних підходів до реформування системи тарифоутворення. Оскільки така система має гарантувати як прогнозованість та стабільність діяльності для операторів, так і прозорість для водокористувачів.

Читайте також: Variant Irrigation нарощує потужності продажу зрошувальних систем в Україні

Виконано за допомогою Disqus