На Харківщині зареєстрували спалах АЧС

3 вересня 2021 235 0
На Харківщині зареєстрували спалах АЧС
Depositphotos

На території національного природного парку «Слобожанський» в Богодухівському р-ні Харківщини виявили африканську чуму (АЧС) у свійських свиней. Про це повідомили в у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Харківській обл

«Загалом загинули дев'ять свиней, їх знайшли у лісосмузі. Кому вони належать, поки невідомо», — розповів головний державний ветеринарний інспектор Харківської області Дмитро Волошко.

Зазначається, що 2 вересня Регіональна державна лабораторія в Полтавській області Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у 2-х пробах патологічного матеріалу від свійських свиней встановила позитивний результат на АЧС.

Наразі спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області разом з представниками причетних служб проводиться комплекс заходів щодо ліквідації вогнища та недопущення подальшого розповсюдження інфекції.

Нагадаємо, наприкінці серпня на території підсобного господарства у м.Молочанськ на Запоріжжі було виявлено захворювання свиней на африканську чуму. В місці спалаху знаходилось 10 свиней, з них загинула 1 (підозрювалась у захворюванні на АЧС). Фахівці Держпродспоживслужби провели відбір патматеріалу для дослідження на АЧС у лабораторії. Зразок дав позитивний результат.

Читайте також: Україна за 8 місяців вичерпала квоти на імпорт свинини з ЄС

Виконано за допомогою Disqus