Держпідтримка для агросектору має збільшитись вдвічі — думка

7 вересня 2021 93 0
Іван Чайківський
Іван Чайківський

Наразі завдання уряду полягає в напрацюванні програми щодо збільшення держпідтримки до 1% ВВП для АПК, оскільки наразі вона становить всього 0,5%. Таку думку висловив секретар парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики, народний депутат Іван Чайківський в матеріалі «Запуск ринку для юридичних осіб доведеться ще відкласти…» на AgroPolit.com.

«Потрібно спільно з аграрним комітетом та з Мінагрополітики відстоювати оцей 1% ВВП на АПК. Повірте, якщо ми будемо давати підтримку, відповідно напишемо програми на 5 років і чітко дотримуватимемося їх, тоді дамо віру аграріям, що вони не сам на сам з проблемою», — пояснив урядовець.

З його слів, логіка держпідтримки і її розподілу в рамках Державного аграрного реєстру має бути одна — сприяти формуванню доданої вартості в агросекторі. 

«Додана вартість — це моє завдання, яке два роки поспіль відстоюю у парламенті і на кожному аграрному комітеті. Сьогодні весь наш комітет має абсолютне розуміння, що створення доданої вартості України — це пріоритет аграрної політики», — розповів Іван Чайківський.

Читайте також: Українським агровиробникам розкажуть про можливості експорту сільгосппродукції

Виконано за допомогою Disqus