Ціна сої продовжує рости — огляд за 8 вересня від Zernotorg.ua

8 вересня 2021 10934 0
Ціна сої продовжує рости — огляд за 8 вересня від Zernotorg.ua
Kurkul.com

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта          

Ціни на пшеницю 2 класу, пшеницю фуражну, ячмінь та кукурудзу в портах України дещо знизились.

Ціна соняшника залишається стабільною — 16 тис. грн/т. Проте, згідно з прогнозами, найближчим часом культура почне дорожчати.

Соя в портах Одещини продовжує дорожчати, відучора зростання склало 819 грн/т. Наразі її ціна на Одещині 16 775 грн/т, в порту Миколаєва — 14 950 грн/т.

За словами аналітика Zernotorg.ua Олександра Тищенка, глобально український ринок сої знаходиться в зростаючому тренді з вересня 2019 р.

«Це пов'язано як зі скороченням виробництва олійної всередині країни, що стимулює цінову конкуренцію між переробниками і експортерами, так і з ростом цін на сою і продукти її переробки на світових ринках», — пояснив Олександр Тищенко.

Як зазначив аналітик, активного росту ціни на сою протягом найближчого місяця не очікується, оскільки корекція цін культури на біржових майданчиках ще не закінчилась. 

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.

Виконано за допомогою Disqus