Фермер назвав найперспективніші сорти ожини

15 вересня 2021 127 0
Фермер назвав найперспективніші сорти ожини
Depositphotos

Від вибору сорту ожини буде залежати успіх господарства, що її вирощує. Такий сорт повинен характеризуватися десертним смаком, транспортабельністю, зовнішнім виглядом та невибагливістю до технології вирощування. Про це розповів фермер Олександр Ткачов у матеріалі «Сорти ожини, на які варто звернути увагу, якщо ви хочете на ній заробити» на Kurkul.com.

Так він назвав сорти ожини, на які варто звернути увагу аграріям, щоб отримати максимальний зиск:

  • Loch Tay — ранній сорт ожини шотландської селекції, основні переваги якого — раннє плодоношення, відмінні смакові характеристики, висока врожайність (за сприятливих умов доросла рослина може дати до 20 кг ягоди з куща), відсутність колючок, невибагливість та зимостійкість.
  • Nachos — ранній сорт витягнутої форми до 25 г. Не має колючок, гарно переносить зиму і транспортування.
  • Black Magic — ремонтантний сорт американської селекції. До переваг можна віднести велику врожайність, чудові смакові якості, невибагливість, розмір ягоди та гнучкість сорту.
  • Columbia Sunrise — сорт американської селекції, головна перевага якого — ультраранній термін дозрівання, на 10-12 днів раніше Loch Tay. На сьогодні позмагатися з ним може лише сорт Karaka Black, але він надто вже колючий і не кожен візьметься за його вирощування.
  • Columbia Giant — головна перевага, заявлена виробником сорту Коламбія Гігант — це велика, ефектна ягода. Сорт ранній, подібний у цьому на Loch Tay, безколючковий, із середньою врожайністю.
  • Black Gem — ремонтантний сорт з великими ягодами, відсутністю колючок, гарною врожайністю та транспортабельністю. Невибагливий до технології вирощування.
  • Caddo — ранній, безколючковий сорт американської селекції з хорошими смаковими якостями та гарною транспортабельністю.

Читайте також: 

Виконано за допомогою Disqus