Дохід від насінництва на 20% більший за реалізацію товарного зерна — експерт

20 вересня 2021 132 0
Дохід від насінництва на 20% більший за реалізацію товарного зерна — експерт

Насінництво приносить на 20% більше доходів, ніж реалізація звичайного товарного зерна. Про це розповів директор агропідприємства «Україна» Олег Крижовачук в інтерв'ю на Latifundist.com

Але, на його думку, в цей бізнес потрібно вкладати довгострокові інвестиції.

«Наприклад, німецькі машини для протруювання, які ми поставили, коштують чимало, найдешевша — €280 тис. Але це перспективний напрямок. В Європі все насіння купуються, аграрії не займаються його вирощуванням», — розповів Олег Крижовачук.

Як зазначається у матеріалі, агропідприємство «Україна» раніше займалося насінництвом, але перша спроба була невдалою.

«Так і народився наш спільний з компанією «Ерідон» проєкт, тим більше, що ми з нею на той час вже довго співпрацювали, закріпилися в сегменті насінництва і продовжуємо його розвивати. Я думаю, що це лише початок», — розповів директор агропідприємства.

Читайте також: НААН презентував нові гібриди кукурудзи

Згідно з повідомленням, 90% насіннєвого матеріалу агропідприємство «Україна» вирощує для компанії «Ерідон», решту для європейських фірм, які замовляють насіння — «Заатбау», Lidea.

У планах агропідприємства збільшення масштабів — як обсягів, так і асортименту. Крім того, збільшення виробництва насіння пшениці, ячменю, сої та гороху.

Виконано за допомогою Disqus