Названо переваги вирощування енергетичної верби

22 вересня 2021 1173 0
Енергетична верба
Енергетична верба

В Україні все більше набирає обертів вирощування енергетичних культур, зокрема енерговерби. Популярності додає те, що рослина не потребує особливого нагляду чи добрив, а капіталовкладення потрібні лише на початковому етапі. Про це розповів професор кафедри лісовідновлення та лісорозведення Національного університету біоресурсів і природокористування України Ярославом Фучило в матеріалі «Енергетична верба потребує капіталовкладень лише в перший рік» на Kurkul.com.

«Саджанець 22–25 см сьогодні коштує 1 грн. Тобто якщо на 3 га висадити 45 тис. саджанців, то отримаємо 45 тис. грн. Власне, на початок вирощування і припадають найбільші капіталовкладення. Подальше вирощування не потребує особливого нагляду чи добрив», — пояснив Ярослав Фучило.

Національний університет біоресурсів і природокористування України вивчає потенціал енерговерби 10 років. За цей час науковці зробили висновок, що це не лише чудова нагода використати землі, непридатні для сільгоспкультур та рекультивувати забруднені ділянки, а й непогано заробити на цьому.

«Я навіть здивований, наскільки зросла популярність енегроверби. Наскільки я знаю, уже пів Обухова опалюють енерговербою, у Києві вже є кілька котелень і це лише Київщина, приємно бачити таку картину», — поділився науковець. 

Виконано за допомогою Disqus