Названо симптоми поширеної серед фермерів хвороби

7 жовтня 2021 2546 0
Фермер
DepositphotosФермер

Однією з поширених хвороб серед працівників сільського господарства є — «легені фермера». Вона являє собою алергію, яка викликана вдиханням пилу, що здіймається при певних агророботах. Про це йдеться в Фермерському огляді світової преси за вересень на Kurkul.com.

Симптоми «легень фермера» можуть з’явитися вже через 8 год. після контакту з пилом і спорами цвілі. Проявам хвороби притаманні головний біль, дратівливий кашель, задуху при фізичному навантаженні, а також фізичну слабкість, періодичне підвищення температури й пітливість, зниження апетиту, ломоту в тілі.

«У 66-річного фермера, який займається молочним тваринництвом, задуха почалася ще 20 років тому. Зараз у нього фіброз легень, він постійно перебуває на кисні, рекомендована пересадка легенів. 22-річний чоловік з астмою помер під час збору врожаю кукурудзи через раптову дихальну недостатність», — йдеться в повідомленні. 

Хвороба «легень фермера» найчастіше спостерігається після сезону збору врожаю, коли симптоми вже проявилися. Пік захворювання припадає на кінець зими й початок весни.

Читайте також: Метеомоніторинг може заощадити агропідприємству 10-15% витрат на 1 га

Виконано за допомогою Disqus