На Хмельниччині стоки свиноферми потрапили в річку Случ

8 жовтня 2021 121 0
Відстійник
Держекоінспекція Хмельницької областіВідстійник

На Хмельниччині під час перевірки Держекоінспекції, було виявлено, що фермерське господарство «Кобудь», яке займається вирощуванням свиней, порушує природоохоронне законодавство та забруднює екосистему з незворотними наслідками. Про це повідомили в Державній екологічній інспекції області.

У відомстві розповіли, що підприємство без дозволу здійснювало викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Також порушувались правила поводження з відходами. І найгірше — це самовільний скид стічних вод з ознаками сечі в р. Случ без дозволу на спеціальне водокористування та за відсутності нормативів гранично-допустимих скидів забруднюючих речовин. 

«Увесь гній свинокомплексу потрапляє у відстійники, а далі — у лагуни, в яких накопичується та сама сеча та, формуючи поверхневий стік потрапляє, до річки», — повідомили у відомстві. 

При тому, зовсім нещодавно Інспекцією було встановлено факт масової загибелі риби на цьому ж водоймі. Тому матеріали планової перевірки ФГ «Кобудь» будуть направлені до правоохоронних органів для встановлення причинно-наслідкового зв’язку між загибеллю риби та впливом свиноферми на р. Случ. 

Читайте також: Експерт розповів, чому відсутня компенсація для свинарів за випадки АЧС

Виконано за допомогою Disqus