Іноземні компанії зацікавлені в імпорті українського м’яса

22 жовтня 2021 136 0
М'ясо
М'ясо

Попри невтішні прогнози, в Україні тваринництво виходить на позитивний шлях розвитку. Цьому сприяє зацікавленість іноземців у імпорті українського м’яса. Таку думку висловила зоотехнік ТОВ «Велетень» Валентина Шпак в матеріалі «На ринку втримаються лише високотехнологічні ферми з мінімальним надоєм в 10 тис. л» на Kurkul.com

«Українським м’ясом все більше цікавляться іноземці. Експорт до Ірану та Лівану зростає щороку. Китай теж підключився. Найактивніше до Піднебесної виїжджають бички віком 12-13 місяців. Казахи закуповують сир на наших молокозаводах, а експорт сухого молока збільшився у напрямку знову ж таки Китаю», — розповіла зоотехнік. 

На її думку, саме тому в країні виникає ситуація, коли експорт молока збільшується, а його виробництво знижується. Адже у населення продовжується спад поголів’я. 

«Добра новина, що цей спад зупинився на підприємствах. Зараз ціна за кг худої корови сягає 40 грн. Не треба бути провидцем, щоб спрогнозувати тотальну здачу на м’ясо корів серед населення», — проаналізувала Валентина Шпак. 

Читайте також: Наступного року в Україні запрацюють нові молочні ферми європейського зразка

Виконано за допомогою Disqus