Темпи зростання цін кукурудзи повільніші, ніж торік

20 жовтня 2021 2719 0
Кукурудза
Кукурудза

З початку жовтня ціни на кукурудзу в портах Миколаєва та Одещини стабілізувалась. Хоча минулого року в цей період спостерігалась стрімка висхідна тенденція. Повідомляє Kurkul.com.

На сьогодні ціна кукурудзи в українських портах становить 7 548 грн/т, коли минулого року на цю ж дату вона складала — 6 850 грн/т. 

Вже наприкінці жовтня минулого року ціна зерна різко зросла до позначки — 7 553 грн/т. Тобто за жовтень 2020 р. вартість кукурудзи зросла майже на 2000 грн/т, що свідчить про стрімку висхідну динаміку. Цьогоріч станом на 20 жовтня від початку місяця подорожчання склало всього 300 грн/т, що є незначним зростанням в порівнянні з показником 2020 р. 

Динаміка цін на кукурудзу в 2020-2021 рр., в грн/т
Стримування цінам в поточному сезоні додає світова тенденція зниження вартості кукурудзи. 

«Грудневий ф’ючерс на американську кукурудзу знизився 0.11 $/бу, а на чорноморську на 1.25 $/т. Темпи збирання американської кукурудзи майже досягли 52%. Ціни на українську кукурудзу продовжують отримувати підтримку від зростаючого лайнапу», — зазначають аналітики Barva Invest.

На думку фермера Григорія Бахметьєва, ціни на зерно зростатимуть надалі, але не швидкими темпами. Оскільки, йде тенденція до «зернового голоду» у світі.

Читайте також: В Україні 2 області завершили висів озимих культур

Виконано за допомогою Disqus