Уряд має застрахувати фермерів від подорожчання добрив — Івченко

21 жовтня 2021 2021 0
Мінеральні добрива
Мінеральні добрива

В Україні швидкими темпами зростає вартість мінеральних добрив слідом за світовою тенденцією. Тому уряд має терміново застрахувати агросектор від стрімкого росту цін та запровадити підтримку фермерів в цій сфері. Таку думку висловив депутат від партії «Батьківщини», член Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики Вадим Івченко на AgroPolit.com

«На сьогодні ціни на добрива зросли вже на 40% і наш аграрій не готовий платити таку ціну. А заводи-виробники, через подорожчання газу, вимушені істотно знизити виробництво або взагалі його зупинити. Тобто можемо прогнозувати дефіцит добрив на початок весняної посівної», — повідомив Вадим Івченко.

Зі слів депутата, уряд має терміново розробити механізми здешевлення або компенсації на купівлю мінеральних добрив для українського сільгосптоваровиробника.

«Треба приєднати Аграрний фонд, який через форвардні закупівлі допомагатиме добривами для посівної. Робити це потрібно зараз, щоб навесні «раптово» не зіштовхнутись з кричущим дефіцитом міндобрив і в авральному порядку приймати непопулярні рішення. Адже недовнесення добрив загрожуватиме скороченням виробництва сільгосппродуктів», — повідомив він.

Читайте також: Дефіцит добрив азотної групи буде наростати

Виконано за допомогою Disqus