Ціна експортної соняшникової олії зросла на $30 за тонну

22 жовтня 2021 839 0
Олія, виробництво олії
Олія, виробництво олії

Через стрімке зростання цін рослинної олії, експортні котирування української соняшникової олії зросли до 4-х місячного максимуму, додавши майже $30/т. Повідомляє Latifundust.com.

Ціна соняшникової олії зросла до рівня поставок в листопаді-грудні та становить $1450/т FOB, на що вплинула обмежена кількість пропозицій на насіння.

«Обмежена пропозиція на соняшникове насіння на українському ринку підтримує зростання ціни на олію. Аграрії вже зібрали 10,9 млн т соняшнику у порівнянні з 10,5 млн т того року, однак не поспішають продавати його, що і впливає на ціну», — підкреслили аналітики.

На висхідну тенденцію вплинули чутки про скорочення світового виробництва рослинної олії, що надало підтримки цінам соєвої сировини. Крім того, ф'ючерси на малазійське пальмову олію зросли більш ніж на 2% до рекордного максимуму.

Також на українському ринку вчора, 21 жовтня, спостерігався різкий стрибок ціни насіння соняшнику. Індикативи досягли позначки 17 975 грн/т. Проте новий виток світової кризи може спричинити обвал ціни.

Читайте також: Названо причину різкого зростання ціни соняшнику

 

Виконано за допомогою Disqus