Дефіцит запчастин до сільгосптехніки гальмує жнива в США

21 жовтня 2021 146 0
Дефіцит запчастин до сільгосптехніки гальмує жнива в США
Kurkul.com

Дефіцит комплектуючих до сільгосптехніки, викликаний зупинкою виробництва через пандемію COVID-19 в промислових центрах США і Азії, гальмує жнивну кампанію в США. Про це йдеться в матеріалі «Немає шин — немає врожаю. Брак комплектуючих гальмує збиральну кампанію в США» на Latifundist.com.

«Дефіцит комплектуючих особливо гостро стоїть перед фермерами, яким і так не вистачає часу на збір врожаю», — йдеться у повідомленні.

Компанія New Ag Supply в Канзасі настійно рекомендує клієнтам замовляти запчастини для весняної посівної вже зараз. А в Айові фермер Кордт Холуб прибирає техніку на ніч в комору, після того, як злодії вкрали важкодоступні запчастини для тракторів з місцевого дилерського центру Deere & Co.

«Намагаємося берегти свою техніку, але зараз ми всі залежимо від удачі», — скаржиться Кордт Холуб, фермер, що вирощує кукурудзу і сою в четвертому поколінні в Бакінгемі, штат Айова.

Перебої в виробництві відчуваються в центральних штатах країни, оскільки нестача напівпровідників, яка вже кілька місяців створює проблеми для виробників сільгосптехніки, зачіпає і інші компоненти. Проблеми з ланцюгами поставок тепер становлять загрозу для продовольчого постачання США і можливості агровиробників вивезти урожай з полів.

Нагадаємо, понад 10 тис. працівників компанії John Deere (Deere & Co) оголосили страйк, через відмову у піднятті заробітної плати.

Водночас через глобальний дефіцит сировини й електронних компонентів промислова група CNH Industrial оголосила про тимчасове закриття частини своїх заводів в Європі. Компанія прийняла відповідне рішення 13 жовтня та повідомила, що зупиняє виробництво лише на вісім робочих днів в поточному місяці.

Читати за темою: Трактори по талонах, або як виник дефіцит сільгосптехніки

Виконано за допомогою Disqus