Через карантинні заходи в Україні можуть обвалитися ціни на гриби

25 жовтня 2021 127 0
Печериця, вирощування грибів, грибівництво
Печериця, вирощування грибів, грибівництво

Минулого року, через введення карантинних заходів, а саме закриття закладів харчування, в Україні попит на гриби різко впав. Як наслідок знизились й ціни на продукт, що відбилось на прибутках фермерів. Така ситуація може відбутись й цього року. Повідомляє Kurkul.com за підсумками IV Міжнародної Виставки-Конференції «Дні Українського грибівництва».

З початку 2020 р. мінімальна і максимальна ціна шампіньйонів відрізнялися майже в три рази. За 3-місячний період фіксується коливання цін в 1,5-2 рази.

«В такій ситуації виграли тільки ті ферми, які ризикнули в березні і квітні 2020 закласти компост в камери вирощування і вийти з урожаєм в травні. Карантин істотно послабили, і попит більш-менш відновився. При цьому грибів на ринку було мало, і ціна в 2-2,5 раза», — йдеться в повідомленні. 

Однією з основних причин коливання цін є ситуація на ринку, коли продається вже вирощений гриб. Ціна і обсяг визначається «на сьогодні» або «на завтра» конкретним продавцем і покупцем. Тому якщо кількість пропозицій надмірна — ціни можуть обвалюватися дуже швидко, а якщо недостатня — швидко вирости. На такому ринку складно робити стабільний і прогнозований бізнес.

Читайте також: Вирощування топінамбуру приносить 90 тисяч грн прибутку з 1 га

Виконано за допомогою Disqus