Фермер з Вінниччини заробляє на вирощуванні трюфеля

22 листопада 2021 1173 0
Трюфель
DepositphotosТрюфель

Олександр Джига із Вінниччини окрім овочів та фруктів на своїй фермі успішно вирощує трюфелі. Повідомляє Zemliak.com, з посилання на ШоТам.

Трюфель — це гриб, що є відомим делікатесом, який має пікантний смак та незвичайний аромат. Тож фермер вирішив відродити трюфельну справу на теренах України. Наразі він вже висадив 500 га трюфельних саджанців.

«Усі сили та ресурси вкладаю у трюфельний бізнес. Справу разом із родиною та друзями довелося починати з нуля. Коли дізналися ціну трюфеля, одразу змінилося ставлення», — розповів Олександр Джига. 

У планах фермера узаконити вирощування трюфеля, щоб мати змогу його експортувати.

«Ми хочемо все узаконити, щоб була ліцензія, генетичний паспорт, щоб ми могли експортувати, офіційно продавати. Тому намагаємося кожну копійку зекономить», — додав фермер. 

Чоловік мріє, аби його село мало певну фермерську спеціалізацію, як капустяні теплиці у деяких закарпатських селах, де мешканці розташовують їх майже у кожному дворі. Зазначає, для цього є всі можливості: багата земля, не надто жорстка система оподаткування.

Фермер Олександр Джига переконаний, що у селі можна заробляти дуже багато, якщо до справи підходити з розумом і бути готовим вкладати гроші й ризикувати. Крім того, слід виходити за межі власного городу та продумувати, як краще реалізувати свій продукт. 

Читайте також: В Україні витрати на виробництво грибів зросли в кілька разів

Виконано за допомогою Disqus