Названо область, де найбільше зловживали безоплатною приватизацією землі

28 жовтня 2021 3134 0
Названо область, де найбільше зловживали безоплатною приватизацією землі

За підсумками 100-денної роботи ринку землі було виявлено, що деякі громадяни зловживають правом одноразової безоплатної приватизації землі і уклали такий договір по кілька раз. Загалом зафіксовано, що понад 4 тис. осіб більше ніж 1 раз скористались таким правом. Повідомляє Kurkul.com на основі даних Держгеокадастру.

Областю-лідером, де уклали найбільшу кількість таких договорів стала Київщина. В області 637 особи скористалось правом безплатної приватизації землі кілька раз. Серед них 461 громадянин скористався послугою двічі, 41 — тричі, а 9 осіб — 4 рази.

Також серед лідерів Хмельниччина, де 583 особи обійшли законодавство. З них скористалось можливістю 2 рази — 413 осіб, 3 рази — 61 особа, 4 рази — 33 особи, 5 раз — 5 осіб. 

«Ми це так не залишимо. Або через суд вирішуватимемо, або через добровільну відмову цих людей від землі на користь громад. В іншому випадку це шахрайство, за яке передбачена кримінальна відповідальність. Людина, яка подала заявку і стверджувала, що ніколи раніше не отримувала земельну ділянку, а паралельно в різних областях мала по 2 га, має відповісти за свій обман перед державою», — повідомив Міністр агрополітики Роман Лещенко.

Нагадаємо раніше йшлося, що в Держгеокадастрі оприлюднили імена землевласників, які декілька разів приватизували ділянки.

Читайте також: В Україні продано понад 11 тисяч паїв від старту ринку землі

Виконано за допомогою Disqus