Якість вітчизняного зрошувального обладнання не поступається імпортному — Лещенко

29 жовтня 2021 943 0
Якість вітчизняного зрошувального обладнання не поступається імпортному — Лещенко

Вітчизняні виробники систем зрошення складають вагому конкуренцію іноземним гравцям. Вони виробляють продукцію європейської якості, яка не поступається закордонній. Про це розповів міністр агрополітики Роман Лещенко в рамках офіційного візиту до Одеської обл. Повідомляє Kurkul.com.

Як зазначається, міністр відвідав ТОВ «Агро-Олімп 2019» (входить до групи компаній «Ерідон») та «Одесарибгосп», де експлуатуються дощувальні машини Variant Irrigation.

Поля підприємства «Агро-Олімп 2019» мають складний рельєф, тому їм були поставлені 3 кругові дощувальні машини з високою продуктивністю: сезонне навантаження складало 140-200 га/1 ШДМ. В конструктиві цих машин використовувалася 10-дюймова труба для секцій, також встановлені системи віддаленого доступу, що дозволяє замовнику контролювати роботу обладнання 24/7, навіть не перебуваючи в полі.

У полі господарства «Одесарибгосп» було представлено кругову перетяжну дощувальну машину завдовжки 500 м, яка за сезон може експлуатуватися на декількох полях.

За словами Романа Лещенка, реформа іригації наразі у фокусі Мінагрополітики і він вкотре переконався, що якість обладнання вітчизняних виробників не поступається імпортному, а лінійка виробництва сучасної техніки для зрошення представлена ​​дуже широко, що дозволить задовольнити індивідуальні потреби кожного господарства.

«Приємно бачити, як вітчизняні компанії розробляють технологічні комплексні рішення систем зрошення для сільського господарства, які є вагомою конкуренцією іноземним гравцям. Вони виробляють продукцію європейської якості, забезпечуючи потреби українського ринку та навіть постачають продукцію до країн СНД та Європи. Завдяки відкритим можливостям розвитку та підтримки держави вітчизняний виробник сьогодні створює потужну лінійку виробництва, нарощуючи її семимильними темпами», — сказав міністр.

Зустріч стала конструктивним діалогом представників уряду з аграріями та виробниками с/г обладнання.

Нагадаємо, сільгосптоваровиробники, які використовують зрошувані землі для виробництва сільськогосподарської продукції, отримають державну підтримку. Дотації на зрошення зможуть отримати 1200 аграріїв.

Читайте також: Variant Irrigation запустив першу двокрилу зрошувальну систему

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою