Зернові продовжують дорожчати — огляд за 3 листопада від Zernotorg.ua

3 листопада 2021 11464 0
Зернові продовжують дорожчати — огляд за 3 листопада від Zernotorg.ua
Kurkul.com

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта          

В українських портах продовжується висхідна тенденція цін на зернові. Зокрема, знову подорожчали пшениця, ячмінь та кукурудза. Найбільше зросла в ціні пшениця 2 класу, вартість якої за день підвищилась в порту Миколаєва на 46 грн/т до 8 692 грн/т, а в портах Одеської обл. на 42 грн/т до 8 730 грн/т. 

Експерти розповіли, що підвищений попит вплинув на здорожчання пшениці в Україні.

А от серед олійних культур навпаки низхідна тенденція. Вартість сої продовжує знижуватись. Ціна соняшнику в портах Одещини знизилась на 175 грн/т до 18 100 грн/т. Причиною здешевлення олійних стали зниження ціни рослинної олії на світовому ринку та завершення жнив

Нагадаємо, в Україні тривають жнива пізніх зернових та олійних культур. Наразі обмолочено 12,9 млн га та намолочено 60,7 млн т зерна за врожайності 4,72 т/га. Разом з тим в США залишилось зібрати чверть врожаю кукурудзи.

Читайте також: В Україні 4 області перевиконали план посіву озимих культур

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.

Виконано за допомогою Disqus