Площі вирощування кукурудзи можуть скоротитись на 24% — NASA

3 листопада 2021 203 0
Площі вирощування кукурудзи можуть скоротитись на 24% — NASA
Kurkul.com

Згідно з моделюванням, яке нещодавно провели вчені NASA, у світі до 2030 р. може змінитися вирощування кукурудзи та пшениці через викиди парникових газів. Повідомляє Latifundist.com.

Вчені відзначають, що посівні площі під кукурудзою можуть скоротитися на 24%, тоді як виробництво пшениці збільшиться на 16%.

На думку експертів, зміна врожайності пов'язана з очікуваним підвищенням температури, зміною характеру опадів та зростанням концентрації вуглекислого газу на поверхні землі внаслідок антропогенних викидів парникових газів. Ці зміни зроблять виробництво кукурудзи в тропіках складнішим, але можуть збільшити площу вирощування пшениці.

Читайте також: В США залишилось зібрати чверть врожаю кукурудзи

«Аграрії не зможуть вирощувати кукурудзу на екваторі. Це призведе до значного зниження вирощування кукурудзи у житницях світу, а саме у Північній та Центральній Америці, Західній Африці, Центральній Азії, Бразилії та Китаї», — зазначається у повідомленні.

Проте посівні площі пшениці можуть збільшитись внаслідок підвищення глобальної температури.

«Підвищення рівня парникових газів, таких як вуглекислий газ, може призвести до збільшення затримки води та підвищення врожайності, однак внаслідок зниження поживності», — наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, через енергетичну кризу українські аграрії, які культивують кукурудзу, можуть перейти на вирощування сої.

Виконано за допомогою Disqus