На Рівненщині через кліматичні умови господарство відмовилось від оранки

4 листопада 2021 1190 0
Ґрунт
Ґрунт

Зміни клімату на сьогодні є одним з найвпливовіших факторів, що визначають технологію вирощування всіх с/г культур. Тому в ТОВ «Млинівська Чайка», що на Рівненщині, вплив кліматичних чинників зменшують завдяки обробітку ґрунту, а саме відмовою від оранки. Про це йдеться в матеріалі «КліматКонтроль. Секрети стабільної врожайності кукурудзи» на SuperAgronom.com.

«Наразі використовуємо лише глибокорозпушувачі, щоб зберегти верхній родючий шар і щоб мікрофлора, яка заселила його, постійно працювала», — розповів головний агроном підприємства Михайло Касенич. 

Також агроном зазначив, що за таких умов важливо правильно підібрати гібриди, які придатні для вирощування в кліматичній зоні, де розташоване господарство.

«Протягом 5 років ми купуємо посівний матеріал кукурудзи від компанії Лімагрейн. Вирощуємо середньоранній гібрид Адевей на 50 га, а також на 100 га ЛГ 30315, адже вони найкраще підійшли до ґрунтово-кліматичних умов регіону. Вони посухостійкі та мають хорошу вологовіддачу. Оскільки кукурудзу ми висіваємо дуже рано, то ці гібриди також підходять для ранньої сівби», — додав головний агроном.

У господарстві зазначають, що гібриди LG Seeds найбільш стійкі до холодних умов посіву. Тому прийняли рішення сіяти гібриди з ФАО 280, що будуть себе якнайкраще показувати за таких несприятливих погодних умов.

Читайте також: Фермерам розповіли, які мінеральні добрива не слід вносити восени

Виконано за допомогою Disqus