Подальше зниження цін на свиней забійних кондицій неминуче — аналітики

5 листопада 2021 787 0
Подальше зниження цін на свиней забійних кондицій неминуче — аналітики
Depositphotos

Наступного тижня, 8-14 листопада, ціни на свиней живою вагою будуть на рівні 41-42 грн/кг. Про це свідчать дані аналітичного відділу Асоціації «М’ясної галузі».

«Як і минулі роки, в середині осені відбувається зниження ціни на свиней. До того ж тиск імпорту на внутрішні ціни відчутний і прогнозується зниження ціни ще на 2 грн/кг до минулого тижня. Ймовірно, українським виробникам потрібно бути готовим і до подальшого зниження ціни на свиней», — зазначили аналітики.

Rabobank у своєму квартальному аналізі прогнозує початок важких часів для свинарства у світі.

«Світове відновлення виробництва свинини значно випередило відновлення споживацького попиту, що призвело до великої концентрації поголів’я і, відповідно, до зниження ціни. Сюди також додаються фактори макроекономіки, подорожчання кормів та наслідки АЧС. Прогнозується, що наявні виклики галузі матимуть вплив і на початок 2022 року», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна різко зменшила експорт м’яса МРХ

Ціни на свиней в Західній Європі знаходяться на історичному мінімумі. На німецькій біржі VEZG ціна на наступний тиждень на напівтуші кондиційних свиней збереглася на позначці в €1,20/кг (36 грн/кг), на напівтуші свиноматок €0,6/кг (18 грн/кг), на 25 кг поросят — €18/голова (540 грн/голова). Ціни вказані без ПДВ.

На польській біржі CennikRolnicze середня ціна на живець залишається на позначці — 3,93 злотого/кг (26 грн/кг). Діапазон цін на живих свиней: 3-5 злотих/кг (20-33 грн/кг).

Динаміка цін у світі:

  • €1,32/кг (-3%) у ЄС;
  • €1,35/кг (-5%) у Бразилії;
  • €1,26/кг (-6%) у США;
  • €1,54/кг (-1%) у Канаді.

Усі ціни вказані за забійну вагу.

Виконано за допомогою Disqus