Через зростання цін на пшеницю посівні площі культури зростуть

5 листопада 2021 969 0
Через зростання цін на пшеницю посівні площі культури зростуть
Kurkul.com

Високі ціни на пшеницю, що встановилися наразі, сприяють розширенню посівних площ, проте зростання витрат на виробничі ресурси може стати фактором, що обмежить розширення площ під культурою в деяких країнах. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними аналітиків ФАО (FAO).

У більшості країн Європейського Союзу склалися сприятливі умови для сівби. Виняток становить Румунія, де посівна затримується через дефіцит опадів, що затягнувся.

У Сполучених Штатах Америки посівна кампанія йде середніми темпами, проте, за наявною інформацією, агротехнічні умови менш сприятливі, ніж торік, оскільки грунт недостатньо зволожений. Нагадаємо, посів озимої пшениці в США проведено на 87% площ

«У Російській Федерації посівні площі можуть бути меншими у порівнянні з минулим роком через більш пізній початок посівної в основних районах виробництва — у Поволжі та в Центральному регіоні — у зв'язку з нестачею опадів», — зазначають аналітики ФАО.

Читайте також: Підвищений попит вплинув на здорожчання пшениці в Україні

В Україні вміст вологи в ґрунті достатній, однак є перші ознаки того, що посівні площі можуть бути дещо скорочені у порівнянні з минулим роком. Наразі пшеницею засіяно 6 млн га (91% до прогнозу).

«У країнах на південь від екватора йде сівба фуражних зернових культур урожаю 2022 р. Очікується, що у Бразилії у 2022 р. обсяги виробництва відновляться після їх скорочення у 2021 році внаслідок очікуваного розширення посівних площ під впливом зростання цін та через сприятливі погодні умови. Також і в Аргентині передбачається розширення посівних площ під кукурудзу врожаю 2022; проте висока ймовірність недостатніх обсягів опадів у найближчі місяці може негативно зашкодити ранньому розвитку рослин», — зазначається у звіті.

Читайте також: Вітчизняним компанія стало вигідно виробляти насіння на експорт

Виконано за допомогою Disqus