Чеський виробник сільгосптехніки випустить дискатор з новим способом розвороту

17 листопада 2021 2972 0
Дискатор Bednar
Дискатор Bednar

В наступному році компанія Bednar випустить нові моделі дискаторів Swifterdisc XE. В нових агрегатах під час розв

ороту підійматиметься тільки дискова секція, а транспортні і опорні колеса та котки залишатимуться в робочому положенні. Таке оснащення робитиме розворот техніки в рази легшим. Повідомляє Тraktorist.ua.

«Така конструкція усуває негативне навантаження на зчіпку і розвантажує трактор, коли агрегат розвертається. До того, вона запобігає небажаним коливанням і робить весь процес розвороту швидшим і комфортнішим», — йдеться у повідомленні.

Агрегат Swifterdisc XE оснащено подвійними опорними колесами перед робочою дисковою секцією, які допомагають стабілізувати дискатор на високих швидкостях. Задні котки оснащені паралелограмом. 

«Конструкція гарантує, що обидва ряди котка завжди рівномірно притискаються до ґрунту. Великою перевагою є те, що не потрібно витрачати багато часу, щоб відрегулювати задні котки під певні польові умови», — пояснили розробники компанії.-

Дискатори Swifterdisc XE будуть доступні з двома варіантами робочої ширини: 10 і 12,4 м. Спеціалісти Bednar наголошують, що агрегат з шириною 12,4 м є ідеальним варіантом для контрольованого сільського господарства (controlled traffic farming — CTF)) завдяки своїй робочій ширині. Додаткові 20 см з кожного боку сприяють достатньому перекриттю кожного проходу.

Читайте також: Самохідний розкидач Jacto забезпечує до 10% економії використання агрохімікатів

Виконано за допомогою Disqus