Ціни на с/г продукцію — огляд за 19 листопада від Zernotorg.ua

19 листопада 2021 17834 0
Ціни на с/г продукцію — огляд за 19 листопада від Zernotorg.ua
Kurkul.com

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта          

В Україні продовжується висхідна тенденція цін на зернові культури. Зокрема, ціна пшениці 2 класу зросла до позначок 8 924 грн/т в Миколаївському порту та 8 938 грн/т в портах Одеської обл. Вартість кукурудзи в українських портах зросла в середньому на 70 грн/т, ячменю — на 50 грн/т, а фуражної пшениці — на 15 грн/т.

За прогнозами аналітиків, логістичні проблеми будуть підтримувати ціни на кукурудзу ще деякий час.

Вартість соняшнику в портах Одеської обл. тримається на рівні 18 800 грн/т, а соя продовжує дешевшати. 

До слова, від початку 2021/22 маркетингового року (1 липня 2021 р.) станом на 17 листопада Україна експортувала 22,4 млн т зернових та зернобобових культур. Також стало відомо, що Україна не планує обмежувати експорт пшениці.

Читайте також: На Львівщині врожайність кукурудзи та сої на 10-15% перевищує тогорічні показники

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.

Нагадаємо, завдяки тому, що з цього року українські сертифікати визнали в ЄС, вітчизняним компаніям стало вигідним виробництво насіння на експорт. Таку думку висловив Сергій Тимошенко, генеральний директор MAS Seeds Україна. А ви сієте насіння українських виробників?

Виконано за допомогою Disqus