У озимих зернових уповільнився ростовий процес

17 листопада 2021 1288 0
У озимих зернових уповільнився ростовий процес
Kurkul.com

У першій декаді листопада спостерігалося уповільнення ростових процесів озимих культур через зниження середньодобових температур. В Україні погода у звітному періоді була помірно теплою, з незначними опадами. Про це пише Latifundist.com, посиланням на УкрАгроКонсалт.

Нагадаємо, в Україні завершується посів озимих зернових культур. Експерти оцінюють стан посівів, як задовільний та добрий.

Згідно з повідомленням, опади різної інтенсивності пройшли майже всією територією. У східному регіоні випало 0-1 мм, у західному — 1-2,4 мм, у центральному та північному — 1-5 мм. Лише у південному, а саме у Дніпропетровській області, їхня кількість становила 18 мм, у Херсонській — 7-16 мм.

Читайте також: На Тернопільщині досліджуватимуть особливості застосування ЗЗР в кліматичних умовах Заходу

«Умови осіннього періоду вегетації озимих культур залишаються складними. Після непарових попередників у південних, центральних та місцями у північних областях поповнення вологою відбулося лише у верхньому (0-10 см) шарі ґрунту, а глибше він відсутній, або на дуже низькому рівні», — йдеться у повідомленні.

У період 16-21 листопада очікуються опади 5-15 мм у західних областях, у північних — 2-5 мм. На решті території — без опадів.

Виконано за допомогою Disqus