На Тернопільщині досліджуватимуть особливості застосування ЗЗР в кліматичних умовах Заходу

16 листопада 2021 161 0
Сходи озимого ріпаку
BASF Agricultural SolutionsСходи озимого ріпаку

Департамент BASF Agricultural Solutions перемістив свій агроцентр в Західній Україні. Про це повідомила пресслужба компанії.

Нова адреса агроцентру: с.Чернихівці Тернопільської області на базі фермерського господарства «НИВА». Локація стане стратегічним майданчиком для випробування нових технологій, демонстрації рекомендованих для регіону рішень, насіннєвої лінійки та досліджень в галузі точного землеробства.

«Також там досліджуватимуть особливості застосування препаратів для захисту культур в кліматичних умовах Західного регіону України», — розповіли у пресслужбі BASF. 

Польові роботи в агроцентрі

Згідно з інформацією, остаточний переїзд центру планується до кінця 2021 року.

Читайте також: Українському насінництву заважає розвиватися недолуге ціноутворення

ФГ «НИВА» заснували 2004 року. На ділянці загальною площею у 1430 га вирощують практично усі зернові та кормові культури. Найбільше площ — під пшеницею (300 га), кукурудзою (250 га) та соняшником (200 га)

«Співпраця з компанією BASF нам дуже цікава. Коли на ринку з’являються нові засоби захисту, не завжди зрозуміло, як вони себе проявлять у конкретному регіоні. Тому для нас важливо на власні очі бачити, як новинки «працюватимуть» на полях Західної України. Наразі конкретно наше господарство цікавлять ЗЗР по ячмінній групі. Бачимо, що вже виникає резистентність бур’янів до деяких препаратів, тож чекаємо на нові. Також хотіли б подивитися на результати фунгіцидного захисту для ріпаку й кукурудзи. Чудово, що це можна зробити прямо тут», — розповів Тарас Сербай, заступник голови фермерського господарства «НИВА».

Для досліджень агроцентру відвели 20 га. Висівати планують горох, кукурудзу, сою, соняшник, ріпак, пшеницю і ячмінь, а тестувати — переважно фунгіцидну та гербіцидну лінії.

«Агроцентр відкритий до співпраці з місцевими фермерами», — додав Вадим Люшин, директор агроцентру.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою